Verkeerscontrole loopt uit op achtervolging: motoragent tegen de vlakte door snorfietser

Print
Verkeerscontrole loopt uit op achtervolging: motoragent tegen de vlakte door snorfietser

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek -

De politie heeft dinsdagavond in Heerlen een vluchtende snorfietser met zijn bijrijder kunnen aanhouden nadat hij tegen de motor van een agent is opgereden. De motoragent kwam hierdoor ten val.

Dat meldt de politie.

Tijdens een verkeerscontrole zag de motoragent twee jeugdigen op een snorfiets rijden. Hij had sterk het vermoeden dat de personen nog geen 16 jaar waren. Daarnaast zag hij dat de kentekenplaat enkel met een tiewrap was vastgemaakt. Hierop besloot de agent de snorfietser een volgteken te geven.

In eerste instantie volgde de snorfietser de agent, maar hij bedacht zich en koos het hazenpad. Hierdoor ontstond een korte achtervolging. De snorfietser minderde vaart waardoor de motoragent hem de kans gaf om te stoppen. De bestuurder ging niet in de ankers, maar reed met zijn snorfiets juist tegen de motor aan. De agent viel van zijn voertuig, maar stond snel op en wist de dader ook van zijn snorfiets te krijgen. De dader gaf zich niet zomaar gewonnen en nam de benen. Samen met andere agenten kon de snorfietser met zijn bijrijder worden aangehouden.

Het voertuig bleek gestolen te zijn en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen