Video: 39 lichamen gevonden in container op vrachtwagen in Engeland

Print

39 lichamen gevonden in container op vrachtwagen in Engeland. Video: Twitter

In de Engelse plaats Grays zijn woensdagochtend 39 doden gevonden in een container die op een vrachtwagen stond. De politie van Essex meldt dat het gaat om 38 volwassenen en een tiener.

De vrachtwagen is vermoedelijk afkomstig uit Bulgarije en kwam zaterdag binnen in Wales. Een 25-jarige man uit Noord-Ierland is opgepakt op verdenking van moord.

„Dit is een tragisch incident waarbij een groot aantal mensen om het leven is gekomen”, zegt een politiecommandant. „We onderzoeken wat er precies aan de hand is. Ik verwacht dat dit proces lang gaat duren.”

In de cel

Onduidelijk is nog waar de slachtoffers vandaan komen. „We hebben de bestuurder van de vrachtwagen gearresteerd in verband met het incident. Hij blijft sowieso vastzitten zolang het onderzoek loopt.”

De container werd gevonden op een industrieterrein in Grays, ten oosten van Londen. Het terrein is inmiddels afgesloten in verband met het onderzoek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen