Seriegrafschenner (22) opgepakt voor openen kindergraf en diefstal van urnen

Print
Seriegrafschenner (22) opgepakt voor openen kindergraf en diefstal van urnen

Archieffoto. Afbeelding: AD/Emiel Muijderman

Een 22-jarige Eindhovenaar wordt verdacht van meerdere grafschennissen en diefstallen vanaf begraafplaatsen. De man zou onder meer een kindergraf in Veldhoven hebben geopend. De politie heeft de man dinsdag aangehouden, na maandenlang onderzoek.

In juni was op een begraafplaats in Veldhoven een kindergraf geheel geopend en was er in een ander graf gegraven. De graven leken min of meer willekeurig gekozen doelwitten te zijn. Tijdens het politieonderzoek bleek dat vermoedelijk dezelfde verdachte ook betrokken was bij meerdere vernielingen en diefstallen van urnen, onder andere vanaf de urnentuin van crematorium Rijtackers in Eindhoven. Het gaat volgens de politie om zeker tien zaken.

De verdachte kwam bij de politie in beeld na enkele tips. De Eindhovenaar zit vast en wordt verhoord. Over zijn beweegredenen is bij de politie nog geen duidelijkheid. Bij onderzoek in de woning van de man en op plekken in Veldhoven zijn asresten gevonden, die waarschijnlijk afkomstig zijn van diefstallen bij crematoria en begraafplaatsen. De recherche probeert vast te stellen van wie deze asresten zijn.

Nabestaanden

De nabestaanden van de kinderen in de getroffen graven, de eigenaren van de gestolen urnen en de beheerders van de begraafplaatsen zijn volgens de politie op de hoogte gebracht van de aanhouding of worden daar binnenkort over geïnformeerd.

De politie sluit niet uit dat er mogelijk meer, soortgelijke diefstallen zijn geweest die nog niet zijn gemeld bij de politie. Gevraagd wordt om die informatie alsnog met de recherche te delen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen