Dierbaar

Kids het huis uit? Hond Broes vult het lege nest aan

Print
Kids het huis uit? Hond Broes vult het lege nest aan

FOTO Peter Schols Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Sibbe -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Krullenbol Broes de bouvier uit Sibbe krijgt op vakantie veel bekijks.

„Nadat al onze zonen binnen een halfjaar het nest hadden verlaten, miste ik het zorgen voor iemand, buiten mijn man”, vertelt Monique Geurten uit Sibbe. Dus gingen ze op zoek naar een nieuwe huisgenoot. Dat werd Broes, een blonde bouvier.

Kids het huis uit? Hond Broes vult het lege nest aan
Foto: Peter Schols

Zijn naam heeft hij te danken aan nichtje Julie. „Mijn man wilde hem Bruce noemen, maar ons nichtje, dat destijds acht jaar was, spelde de naam anders. En zo is het maar gebleven.” Broes is inmiddels acht jaar en loopt het liefste lekker los rond. „Geef hem een weiland en hij is in z’n element. Vooral als er sneeuw ligt!”

De trouwe viervoeter wijkt niet graag te ver van Moniques zijde. „Hij wil altijd mee boodschappen doen en wacht dan braaf in de auto. Vanachter het autoraampje kijkt hij naar alle actie op de parkeerplaats.”

Broes vergezelt zijn baasjes ook altijd op vakantie naar Oostenrijk. „Daar wordt hij altijd van alle kanten bewonderd, want een bouvier kennen ze daar niet. Hij wordt vaak aangezien voor een labradoodle door zijn krullen. We denken dat in zijn bloedlijn ooit ergens een poedel tussendoor is gehuppeld.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen