Open Universiteit stijgt op ranglijst Nationale Studenten Enquête

Print
Open Universiteit stijgt op ranglijst Nationale Studenten Enquête

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek -

De Open Universiteit (OU) in Heerlen is naar de tweede plek in de Nationale Studenten Enquête (NSE) gestegen. Vorig jaar stond de OU op plek vijf. Maar ook de studenten van Maastricht University zijn gemiddeld tevreden.

Studenten van de Open Universiteit in Heerlen geven hun opleiding een 4,2 op een schaal van 5. De universiteit voor afstandsonderwijs komt daarmee uit op een tweede plaats in de ranglijst van de veertien Nederlandse universiteiten waar studenten aan een enquête hebben deelgenomen. Alleen de Wageningen Universiteit scoort met een 4,3 net iets beter. Een derde plek is weggelegd voor de Universiteit Twente.

‘Maastricht’ scoort samen met zeven andere universiteiten een 4,1 en komt daarmee uit op het landelijke gemiddelde. Een woordvoerder van de Universiteit Maastricht noemt dat ‘een goede score’, al vindt hij dat de Nationale Studenten Enquête niet zozeer belangrijk is als ranglijst: „Het is een klanttevredenheidsonderzoek.”

De opgetogenheid over de tevredenheidscijfers is hoog in Heerlen. Zes van de zeven bachelor- en vier van de negen masteropleidingen van de OU scoren daar een eerste plaats in de ranglijsten van hun studierichtingen in deze enquête.

De NSE is een ranglijst van de 14 universiteiten die zijn aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse universiteiten VSNU. Voor de Nationale Studenten Enquête (NSE) benadert een onafhankelijk onderzoeksinstituut ruim 700.000 studenten. Daarvan nemen er 270.000 deel aan de enquête.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →