Een glashelder verhaal in Roermond(iaal) perspectief?

Print
Een glashelder verhaal in Roermond(iaal) perspectief?

Afbeelding: Cuypershuis

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Tine Wouters van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg verzorgt vanavond de gratis toegankelijke lezing ‘Een glashelder verhaal in Roermond(iaal) perspectief?’ Aanleiding is het digitaliseren en in kaart brengen van het archief van Atelier Nicolas en de tentoonstelling in het Cuypershuis rond het werk van de befaamde Roermondse glazenier en kunstschilder Joep Nicolas (1897-1972).

De historica en archivaris gaat in op drie aspecten van Atelier Nicolas: het belang van het archief, de familiegeschiedenis en het succes van het glasatelier in Roermond. Voor de beleving van dichtbij worden tevens enkele ontwerptekeningen uitgerold.

De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 20.30 uur en vindt plaats in het Cuypershuis aan de Pierre Cuypersstraat 1 in Roermond. De toegang is gratis. Aanmelden kan via museum@roermond.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen