Grote controle in panden in Beek en Elsloo

Print
Grote controle in panden in Beek en Elsloo

Afbeelding: ROBIN UTRECHT

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Gemeenten Beek en Stein voerden dinsdag in samenwerking met verschillende handhavers een grote controle uit bij bedrijfspanden gelegen aan de Schuttersstraat tussen Elsloo en Beek.

De brandweer controleerde de brandveiligheid en de gemeente de gebruiksvergunningen en gebruiksmeldingen en het gebruik van de panden. De Belastingdienst legde bezoeken af bij ondernemers. Enexis controleerde de meters en de toezichthouder van de RUD controleerde de wet- en regelgeving op het gebied van milieu.

De integrale controle bij de panden aan de Schuttersstraat tussen Elsloo en Beek is een vervolg op een eerder gehouden controle op bedrijventerrein Beekerhoek op 21 mei 2019. Er zijn geen grote onregelmatigheden geconstateerd. Wel zijn direct een aantal kleine aandachtspunten hersteld, op advies van de brandweer en de inspecteurs Bouw- en Woningtoezicht. Verder zal de Belastingdienst naar aanleiding van de controle onderzoek instellen ten aanzien van een aantal adressen. Enexis heeft geen afwijkingen bij meteraansluitingen geconstateerd. Wel is er bij een ondernemer een gaslek ontdekt, hierop is direct actie ondernomen door Enexis.

De gemeente Beek en Stein hopen met deze integrale controle het vestigingsklimaat van de ondernemers in dit gebied veilig te houden en te verbeteren. Er zal de komende jaren voortdurend aandacht blijven voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de Westelijke Mijnstreek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen