Extra concert op donderdag voor jubileumeditie Bospop in Weert

Print
Extra concert op donderdag voor jubileumeditie Bospop in Weert

Nile Rodgers tijdens Bospop 2019. Afbeelding: archief Harry Heuts

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Vissersweert -

Aan de veertigste editie van Bospop in Weert gaat volgend jaar een extra concert op de donderdag vooraf. Vanwege het jubileum wordt het terrein bovendien weer groter.

Op donderdag 9 juli zal een los concert plaatsvinden, Bospop zelf vindt van 10 tot en met 12 juli plaats. Vanwege het extra concert zal de camping vier dagen open zijn en behalve het terrein worden ook de bar- en eetgelegenheden uitgebreid, zo maakte de organisatie woensdagavond bekend. Namen van artiesten worden later dit jaar bekendgemaakt. De artiest die 9 juli optreedt, wordt volgende maand door Mojo aangekondigd. Tickets voor dit concert worden los verkocht, een weekendticket geldt nog steeds voor drie dagen.

Bospop breidde dit jaar uit naar van twee naar drie betaalde dagen en ook terrein en rocktent waren in juli al groter dan de jaren daarvoor. Na een aantal moeilijkere jaren groeit het aantal betalende bezoekers van Bospop de laatste jaren gestaag. In 2016 is het record van 40.000 bezoekers in twee dagen verbroken, tijdens de editie van dit jaar stonden alleen op zondag al 30.000 mensen op het veld.