Nachtvorst en koude dagen in aantocht

Print
Nachtvorst en koude dagen in aantocht

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Voor het eerst dit najaar wordt nachtvorst verwacht in groot deel van Nederland. Het is de voorbode van een vrij koude periode die na het weekeinde aanbreekt, meldt Weeronline.

Op veel plaatsen komt vanaf maandag de temperatuur niet meer boven 10 graden uit. De overgang van zomer- en wintertijd is dit jaar groot. Donderdag kan het in het Limburg nog 20 graden worden, maar na het weekend wordt 10 graden amper nog gehaald.

Koude lucht

Die overgang vindt precies tijdens het verzetten van de klok plaats. In de nacht van zaterdag op zondag trekt een regengebied over het land, waardoor de wind draait van zuidwest naar noordwest. Die wind blaast vrij koude lucht afkomstig van Spitsbergen naar ons land.

In de nacht van zondag op maandag kan het voor het eerst lokaal vriezen. In de nacht van maandag op dinsdag is in een groot deel van het land kans op nachtvorst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen