Video: Trump belooft ‘grensmuur’ in Colorado te bouwen

Print

Tijdens een toespraak in Pittsburgh heeft de Amerikaanse president Trump zich per ongeluk versproken. Hij beloofde de aanwezigen een grensmuur te bouwen in Colorado, een staat die helemaal niet aan de Amerikaans-Mexicaanse grens ligt, maar ten noorden van de Amerikaanse staat New Mexico.

,,En we bouwen een muur op de grens van New Mexico. En we bouwen een muur in Colorado. We bouwen een prachtige muur. Een grote, die echt werkt – waar je niet overheen of onderdoor kan”, zei Trump tijdens zijn toespraak.

Colorado ligt helemaal niet aan Amerika’s zuidelijke grens, waar Trump zijn muur wil zetten en er zijn ook helemaal geen plannen om een grensmuur in de staat aan te brengen. Mogelijk was Trump in verwarring aangezien een klein deel van de door hem zo vurig gewenste grensmuur wel aan de Colorado River zou worden gebouwd, maar dat is dan weer in de staat Arizona.

De Democratische gouverneur van Colorado, Jared Polis, reageerde via Twitter op de kwestie. ,,Oh dit is pijnlijk… Colorado grenst helemaal niet aan Mexico”, schreef hij. ,,Maar goed dat Colorado nu gratis kleuteronderwijs aanbiedt, zodat onze kinderen geografische basiskennis kunnen opdoen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen