Film André Rieu begin volgend jaar in bios

Print

Trailer André Rieu: 70 Years Young. Video: De Limburger

Maastricht -

Begin volgend jaar verschijnt een bioscoopfilm over André Rieu. De tweeënhalf uur durende rolprent ‘70 Years Young’ wordt in 62 landen uitgebracht en vertoond in 2500 bioscopen.

Film André Rieu begin volgend jaar in bios

In Nederland is de film te zien in het weekend van 18 en 19 januari in 110 cinema’s. In ‘70 Years Young’ neemt de wereldberoemde Maastrichtse dirigent, violist en orkestleider, die op 1 oktober 70 jaar is geworden, de kijker mee terug naar de meest opmerkelijke concerten die hij samen met zijn Johann Strauss Orkest heeft gegeven. Er zijn concertbeelden te zien uit onder meer Amsterdam, New York, Wenen, Sydney en Sao Paulo.

Samen met ITV-presentatrice Charlotte Hawkins haalt de Maastrichtse musicus ook herinneringen op aan zijn leven, liefde en muziek. Rieu noemt zichzelf in de film „de meeste gelukkige man ter wereld” en vertelt dat hij nog elke keer kippenvel krijgt als hij op het podium staat. Ook geeft hij in de film een rondleiding door zijn kasteel in Maastricht.

‘70 Years Young’ is samengesteld door André Rieu en geregisseerd door Michael Wiseman, die in 2013 ook al de serie Welcome To My World met Rieu maakte.

Kijk hier voor meer informatie

Lees ook: Topjaar voor walskoning André Rieu: winst van 11,8 miljoen

Limburgse prominenten feliciteren André Rieu met zijn zeventigste verjaardag:

Felicitaties voor Rieu. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen