Klassiek pianiste Anna Ushakova in Huys Ter Horst

Print
Klassiek pianiste Anna Ushakova in Huys Ter Horst

Klassiek pianiste Anna Ushakova. Afbeelding: Cambrinus Concerten

Horst -

Stichting Cambrinusconcerten is toe aan de laatste drie concerten uit de serie afscheidsconcerten. Op zondag 3 november betreedt de Russische klassiek pianiste Anna Ushakova, in het kader van Horst aan de Maas 800, om 16.00 uur het podium van kasteel Huys aan de Kasteellaan 2 in Horst. Hier speelt ze werken van Rachmaninof, Tschaikowsky, Prokofjev, Schubert en Chopin.

De leefwereld van Anna Ushakova is niet die van cafépodia, maar toch speelde ze al twee keer eerder in Cambrinus. Ze heeft weinig last van etiquette en conventies. In haar klassieke interpretaties toont Ushakova zich autonoom en verweeft in haar spel met gemak de vrijheden uit de jazz. Ze speelt het hele klassieke spectrum, van Schubert tot Mussorgsky. Ze studeerde aan het College Rachmaninof in Kaliningrad, is laureaat van diverse concoursen en festivals en studeerde af aan het Rimski-Korsakov Conservatorium in Sint-Petersburg. Kaarten voor het Cambrinusconcert zijn te reserveren via www.cambrinusconcerten.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen