Vertoning documentaire ‘Drama in ’t Ommels Eindje’ in Buitencentrum De Pelen

Print
Vertoning documentaire ‘Drama in ’t Ommels Eindje’ in Buitencentrum De Pelen

Het huis van de familie Klaus. Hier werden in september 1944 de doden opgebaard. Afbeelding: Foto/schilderij eigendom Hans Stevens

Ospeldijk / Ospel -

Staatsbosbeheer houdt dit najaar een drietal lezingen in Buitencentrum De Pelen. Het thema is ‘75-jaar bevrijding van de Peel’. Op zondag 3 november toont Gerard Geboers de documentaire ‘Drama in ’t Ommels Eindje’ in het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 in ospeldijk.

De bevrijding van Ommel ging met felle strijd gepaard. In de documentaire ‘Drama in ’t Ommels Eindje’ vertellen ooggetuigen hun verhaal. Nabestaanden van de zwaar getroffen families Klaus en Michiels en buren kijken terug op het drama dat op 22 september 1944 in Ommel plaatsvond. Vier kinderen van de familie Klaus en zes van de familie Michiels verloren het leven. Voor moeder Michiels was dit verlies niet te dragen, zij overleed enkele weken later. In 2017 zette een opmerking van overlevende Martien Klaus Gerard Geboers aan tot het vastleggen van deze geschiedenis. Hij deed dit in samenwerking met drie studenten van het Sint Lucas college in Eindhoven.

De cyclus gaat op zondag 10 november verder. Dan vertelt Jan Wijdemans over ‘Landmijnen in en rond De Groote Peel’. De lezing op zondag 24 november wordt wederom verzorgd door Gerard Geboers. Het onderwerp is ‘Tussen den Hemel en Het Eeuwig Leven’. Er zijn telkens twee identieke lezingen op een middag; om 13.30 uur en om 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Graag online reserveren.