Streaming

Concert philharmonie live te volgen

Print
Concert philharmonie live te volgen

Philharmonie zuidnederland. Afbeelding: Harry Heuts

Het concert dat de philharmonie zuidnederland aanstaande zaterdag geeft in het Muziekgebouw Eindhoven is rechtstreeks te volgen via mobiele telefoon, tablet en computer. Stingray Classica zendt die avond voor het eerst een wereldwijde livestream uit.

De philharmonie zuidnederland speelt onder leiding van dirigent Hartmut Haenchen in Eindhoven een programma met Elegies van Danielpour en de Zevende Symfonie van Bruckner. Het concert begint om 20.15 uur in Muziekgebouw Eindhoven. Via de link www.stingrayclassica.com/app kunnen mensen die niet bij het concert aanwezig zijn dit gratis live streamen.

De service die Stingray Classica aanbiedt, kan misschien het beste worden omschreven als ‘de Netflix voor klassieke muziek’ . Liefhebbers kunnen een abonnement afsluiten met een 14-daagse proefperiode om alle concerten, documentaires en inleidingen van philharmonie zuidnederland nog eens rustig terug te kijken. Stingray heeft diverse muziekapps met ruim 101 miljoen downloads en 400 miljoen gebruikers in 156 landen.

Innovatie

Creatief directeur Rob Overman van Stingray Classica: „Wij zetten met deze livestream een belangrijke stap in onze missie om klassieke muziek bereikbaar te maken voor elke muziekliefhebber, waar dan ook ter wereld.”

Het Limburgs/Brabants orkest ziet in de livestream mogelijkheden voor de toekomst: „Dit is een geweldige manier om klassieke muziek op een extra manier naar onze doelgroep te brengen en deze uit te breiden”, zegt intendant Stefan Rosu van philharmonie zuidnederland. „Bovendien betekent het partnerschap ook dat de opbrengst van abonnementsgelden worden gedeeld waardoor er geld terugvloeit naar het orkest om te investeren in nieuwe producties en innovaties.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen