Vanaf november niet meer eerste twintig minuten gratis parkeren in Vaals

Print
Vanaf november niet meer eerste twintig minuten gratis parkeren in Vaals

Vaals schaft eerste twintig minuten gratis parkeren af. Afbeelding: De Limburger

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Het was al aangekondigd, maar per 1 november gaat het definitief in: de eerste twintig minuten gratis parkeren in Vaals vervalt.

De gemeenteraad besloot in 2016 om de eerste twintig minuten parkeren gratis te maken. In mei is besloten dit te laten vervallen. De meerderheid van de raad vond dat de maatregel maar weinig meerwaarde had. Het is namelijk nooit bewezen dat dit leidt tot meer bezoekers aan het centrum. Het kost de gemeente 250.000 euro per jaar.

Automaten

Voor vergunninghouders verandert er niks. Parkeerders worden binnenkort op de parkeerautomaten gewezen op het feit dat de eerste twintig minuten gratis parkeren is afgeschaft.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen