Illegaal gekapt bosje in Ospel wordt verderop en groter herplant

Print
Illegaal gekapt bosje in Ospel wordt verderop en groter herplant

Bomenkap. Afbeelding: archief Peter Schols

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Het illegaal gekapt bosje aan de Bientjesweg in Ospel moet niet alleen worden herplant maar wordt ook nog groter. Het plan wordt volgende maand aan de raad voorgelegd.

De stichting Groen Weert heeft het college afgelopen zomer verzocht op te treden tegen de veehouder die het bosje van 1,4 hectare bij de Noordervaart illegaal kapte en als agrarische grond in gebruik nam. De gemeente Nederweert is daarop in actie gekomen en verplichtte de agrariër het bos verderop bij de kruising met de Kruisvennenweg opnieuw aan te planten. De herplant die daar nu komt, wordt groter als tegenprestatie die de gemeente heeft gevraagd vanwege het verlies aan ecologische waarde van het bosje op de eerdere plek. Het plan wordt 19 november aan de gemeenteraad voorgelegd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen