Bakkers presenteren de Maastrichtse Koningsvlaai

Print
Bakkers presenteren de Maastrichtse Koningsvlaai

De Maastrichtse bakkers presenteren de Koningsvlaai. Afbeelding: Eighty8things!

Maastricht / Itteren -

Ter gelegenheid van Koningsdag lanceren zes Maastrichtse vlaaibakkers vrijdag tijdens de Dag van de Vlaai de Maastrichtse Koningsvlaai: appeltjes voor Oranje. Het bezoek van de Koninklijke Familie op 27 april 2020 was voor Maastricht Marketing en de bakkers aanleiding om voor de allereerste keer sámen een vlaai te creëren. Het resultaat: een appel-abrikozen vlaai met frangipane-puddingvulling.

De betrokken bakkers, Bakkerij Mathieu Hermans, Patisserie Peter Lemmens, De Bisschopsmolen, Bakkerij Souren, Patisserie Royale en SoDelicious, geven hun persoonlijke kenmerk mee aan de vlaai. De kroon op het werk is gemaakt door de Maastrichtse chocolatier Darq.

De Dag van de Vlaai wordt om 10.00 uur geopend door culinair journalist Jet van Nieuwkerk in het Het Dinghuis in Maastricht. Gedurende de dag delen de vlaaibakkers hier hun favoriete vlaai uit en staan de talenten van Talentino klaar met hun xl-vlaai. Daarnaast worden de bezoekers van Maastricht door Centrummanagement Maastricht en verschillende ondernemers op diverse plekken in de stad getrakteerd op een gratis stukje vlaai.

Vlaairoute

Bezoekers van Maastricht kunnen dit jaar tijdens de Dag van de Vlaai ook nog een speciale vlaairoute lopen. Een gids neemt bezoekers mee op pad om langs de vlaaibakkers in de stad te wandelen en tegelijkertijd de stad te ontdekken. Alle bakkers trakteren de wandelaars op een klein hapje vlaai.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen