Heerlen, Kerkrade en Landgraaf presenteren projecten op Dag van de Stad

Print
Heerlen, Kerkrade en Landgraaf presenteren projecten op Dag van de Stad

In Landgraaf maken bewoners hun tuinen groener in het Ikgroenhet-project. Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

De gemeentes Landgraaf, Heerlen en Kerkrade geven op het landelijke congres Dag van de Stad op 28 oktober in Den Haag een presentatie. Daarin belichten deze gemeentes verschillende initiatieven in Parkstad Limburg om samen met bewoners de leefomgeving te verbeteren en te vergroenen.

De presentatie van deze gemeenten gaat in op de manieren waarop in Parkstad Limburg wordt samengewerkt bij het verbeteren en vergroenen van de leefomgeving. Dit wordt gedaan vanuit de behoefte van de inwoners: wat is er nodig en hoe kunnen we daar samen invulling aan geven?

Projecten

De projecten die in de presentatie aan de orde komen zijn: ikgroenhet, Gebrookerbos, Eygelshoven doet! en Stadslab Heerlen. In totaal gaat het om ongeveer 400 gerealiseerde en ondersteunde initiatieven. Op maandag 28 oktober vindt in World Forum Den Haag de derde Dag van de Stad plaats. Tijdens dit landelijke congres met zo’n 2000 deelnemers zullen diverse innovatieve projecten en ideeën over stadsontwikkeling worden gepresenteerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen