Video: Ruim 30 aanhoudingen in Bern rond wedstrijd Feyenoord

Print

Video: De Limburger

De politie in de Zwitserse hoofdstad Bern heeft voorafgaand aan de Europa League wedstrijd van Feyenoord tegen BSC Young Boys 33 mensen aangehouden. Het merendeel daarvan is supporter van Feyenoord.

Zij zouden gezichtsbedekkende kleding hebben gedragen, vuurwerk hebben afgestoken, handschoenen met zand bij zich hebben gehad en ruzie hebben gezocht met fans van de tegenstander.

Lees ook: Feyenoord helpt Young Boys aan eenvoudige zege

Kort voor de wedstrijd, die om 18.55 uur begon, braken kleine rellen uit tussen fans van Young Boys en van Feyenoord. De Feyenoord-aanhangers liepen in een grote mars van het centrum van de stad naar het stadion. Dat was verboden door de politie, maar het verliep zonder grote problemen.

Stewards

Toen de supporters het stadion in wilden, moest de politie de stewards van de club bijstaan bij ongeregeldheden. 1800 fans van de Rotterdammers hadden een ticket voor de wedstrijd.

De Zwitserse marechaussee was de afgelopen dagen extra alert aan de grens en weigerde 44 Nederlanders. Zij mochten het land niet in.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen