Vaarexamens vol, niemand kan examen doen

Print
Vaarexamens vol, niemand kan examen doen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Tot het nieuwe jaar kan niemand in Nederland meer examen doen voor het vaarbewijs.

Dat bevestigde Ben Ros van Vaarbewijsopleidingen (VBO) vrijdagochtend bij BNR. Vanwege de vele aanmeldingen is er geen enkele plek meer vrij. De afgelopen twee maanden zijn twee tot drie keer zoveel examens aangevraagd als normaal. Een vaarexamen wordt op locatie op een computer afgenomen.

De stop tot januari komt doordat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vanaf januari over de vaarexamens gaat. Ze zijn dan niet meer in handen is van VAMEX. Mensen zijn bang voor hogere kosten en moeilijkere examens en schrijven zich daarom nu nog snel in. In augustus zouden soms dagelijks maar liefst achthonderd examens afgenomen zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen