Zeg het maar… Erwin Vijgen

Print
Zeg het maar… Erwin Vijgen

Erwin Vijgen. Afbeelding: Medisch Centrum Lindenheuvel

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Erwin Vijgen heeft al sinds 1985 samen met zijn vrouw een huisartsenpraktijk. Sinds kort is de praktijk gehuisvest in Medisch Centrum Lindenheuvel dat vandaag wordt geopend.

Waarom heeft u na 34 jaar besloten om in een medisch centrum plaats te nemen?

„De manier van zorg leveren verandert en daarom zijn we gaan proberen de verschillende vormen van zorg samen te brengen. Daarmee is de toekomstbestendigheid van onze praktijk en die van collega Niessen die is meeverhuisd gegarandeerd. Overigens zijn mijn zoon en schoondochter inmiddels ook in de praktijk actief.”

Hoe verliep het proces?

„Daar zijn we een aantal jaren mee bezig geweest, maar we waren met gelijkgestemden. Er moest veel geregeld worden. De financiering, een goede locatie met voldoende parkeergelegenheid.”

De meeste deelnemers zijn vanaf 1 april gestart op de nieuwe locatie aan de Burgemeester Lemmensstraat. Hoe bevalt het?

„Beter dan we van tevoren gedacht hadden. De samenwerking verloopt heel goed en de kwaliteit die we leveren is beter doordat de lijnen bij een doorverwijzing nu veel korter zijn. We hebben nu drie verdiepingen waar fysio-, osteo-, oedeem-, ergo-, podo- en logopedie, een pedicure en een diëtist onder een dak zitten. Volgende maand start de apotheek ook en dan zijn we compleet.”

En de patiënten zijn ook enthousiast?

„Dat vermoed ik wel. Ze zullen in het begin allemaal even moeten wennen, maar we hebben het pand zo ontworpen dat het prettig is om er te komen.”

Vandaag vindt tussen 10.00 en 13.00 uur de opening / open dag plaats. Wat kunnen mensen verwachten?

„Er zijn de hele ochtend verschillende workshops en activiteiten om patiënten te laten kennismaken met de verschillende disciplines. Iedereen uit Lindenheuvel is uitgenodigd om een kijkje te nemen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →