Wolventocht met schrijver Ton van Reen door Midden-Limburg

Print
Wolventocht met schrijver Ton van Reen door Midden-Limburg

In Beesel werden in 1810 en 1811 dertien kinderen door wolven gedood.

Reuver / Beesel / Beringe / Kessel / Kesseleik / Posterholt / Maasbree / Roermond -

De Limburgse schrijver Ton van Reen maakt volgende maand met historisch reisgenootschap Cliotravel een wolventocht door Midden-Limburg en de Duitse grensregio.

Natuurorganisaties willen de wolf terughalen naar Nederland, maar de initiatiefnemers van de excursie vragen zich af of dit een goed idee is. Ze verwijzen naar archiefdocumenten over aanvallen van wolven op kinderen en vinden ook in wetenschappelijke literatuur bewijs voor hun stelling dat de wolf een moordlustig dier is.

In Nederland is de wolf in de loop van de 19de eeuw middels grootschalige door de overheid georganiseerde drijfjachten uitgeroeid nadat vijftien kinderen uit Midden-Limburg en de grensstreek door wolven waren gedood.

De route van de dagtocht op 24 november voert langs tien historische plekken waar deze fatale incidenten plaatsvonden. De bus rijdt door Beringe, Kessel, Kessel-Eik, Beesel, Posterholt, Elmpt, Rödgen, Merbeck, Niederkrüchten-Silverbeek en Brüggen. Opstapplaatsen zijn restaurant Boszicht in Maasbree en het NS-station Roermond. Aanmelden kan op www.cliotravel.nl en per e-mail: leonardomoonen@gmail.com. Of telefonisch via 06-19675394.