Meer Netflix-titels kijken? Verander je taal dan eens naar Engels

Print
Meer Netflix-titels kijken? Verander je taal dan eens naar Engels

Afbeelding: Getty Images

Een flink deel van de Nederlandse Netflix-gebruikers ziet minder titels dan andere gebruikers. Volgens Streamwijzer.nl lopen deze gebruikers zo’n zes procent van het aanbod mis. Dat komt omdat zij Nederlands als taal hebben ingesteld.

Als gebruikers dat veranderen naar Engels, verschijnen er plots andere titels. Dat zijn zo’n 78 (!) van de in totaal 1253 series die te zien zijn op het streamplatform. Dat ligt onder andere aan het aanbod van ondertitels. Verwacht dus dan ook geen Nederlandse ondertiteling bij deze titels.

Seizoenen

Voorbeelden zijn series als Victorious, Sam & Cat en Angry Mom, meldt Bright. Ook zijn er met de Engelse profielinstellingen hele seizoenen van series toegevoegd. Zo is Avatar: The Last Airbender slechts met één seizoen te zien op het Nederlandse Netflix. In het Engels krijg je ze alle drie. Toegegeven: de series zijn niet écht kaskrakers, maar het is handig om te weten voor de echte bingewatcher. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Films worden minder getroffen door de taalinstellingen. Zes van de in totaal 2231 films zijn niet beschikbaar voor gebruikers van de Nederlandse taal.

Grote verschillen

Er zijn sowieso grote verschillen tussen de verschillende Netflix-landen. Zo is de megahit The Office wel beschikbaar op de Amerikaanse Netflix, maar niet bij ons. Daar tegenover staat wel dat wij Friends hebben, terwijl onze Amerikaanse medemens daarvoor naar een andere streamingdienst moet. Dat heeft allemaal te maken met de rechten voor de media.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen