Vuelta-renners lopend door Grote Kerk in Breda

Print
Vuelta-renners lopend door Grote Kerk in Breda

De renners gaan door de Grote Kerk. Afbeelding: Tom Hayes

De derde etappe van de Ronde van Spanje 2020, op 16 augustus, begint en eindigt in Breda. De wielrenners stappen af bij de Grote Kerk en moeten met de fiets aan de hand door de kerk lopen.

Dat heeft de gemeente Breda vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een fietstochtje.

De eerste drie etappes van de Vuelta worden verreden in Nederland. Die derde dag, 16 augustus, staat de etappe Breda-Breda op de planning. Uitgangspunt wordt een ‘parade door de stad’. De route start bij het Kasteelplein en eindigt, na een tocht door de regio, op de Claudius Prinsenlaan.

Unieke kans

Daan Quaars, wethouder Sport: „La Vuelta Holanda 2020 is een unieke kans om ons mooi Breda aan de wereld te presenteren. Daarom hebben we heel zorgvuldig deze prachtige route langs de highlights van Breda samengesteld. En als klap op de vuurpijl gaat de Ronde van Spanje niet langs de kerk, maar dóór de kerk.”

In de provincie komen de renners die dag onder meer langs Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Moerdijk, Zevenhuizen, Drimmelen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Etten-Leur.

Ploegentijdrit

De Vuelta start in 2020 op vrijdag 14 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord-Brabant fietst.