Meeloopdagen

Schoolverlaters op verkenning bij Elzendaalcollege

Print
Schoolverlaters op verkenning bij Elzendaalcollege

Meeloopdagen bij Elzendaalcollege Gennep en Boxmeer voor leerlingen van basisschool groep 8.

Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Middelaar -

Het Elzendaalcollege in Gennep en Boxmeer houdt in november drie meeloopdagen voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs. Om een juiste studiekeuze te kunnen maken voor het vervolg na de basisschool mogen zij een dagdeel meelopen op de scholen en in Gennep of Boxmeer.

De meeloopochtenden van het Elzendaalcollege in Gennep staan gepland op dinsdag 19 en woensdag 20 november van 09.00 tot 11.30 uur. Op deze dag krijgen leerlingen de kans om de school te verkennen, docenten en leerlingen te ontmoeten en vragen te stellen. De deelnemers wordt een verkort lesprogramma aangeboden waarbij zij naast de traditionele vakken ook een aantal extra lessen volgen zoals Anglia, het extra Engelstalig onderwijs op het Elzendaalcollege. Daarnaast maken ze kennis met Passies & Dromen. Voor dit onderwijsprogramma wordt wekelijks ruimte in het lesrooster gemaakt en volgt elke eerste- en tweedejaars leerling zijn passie of droom, zoals dansen, duiken, graffiti spuiten, sporten of zingen.

Het Elzendaalcollege in Boxmeer houdt op woensdag 27 november een meeloopochtend – en middag. Leerlingen kunnen kiezen voor een programma van 09.0 tot 11.30 of van 13.00 tot 15.30 uur. Ook in Boxmeer bestaat het programma uit een aantal traditionele lessen, maar ook Anglia, Design & Innovation, muziek en/of tekenen komen aan bod.

Een aantal basisscholen schrijft zich als groep (alle leerlingen van groep 8 of combinatieklas 7/8) in voor de meeloopdag. In dat geval hoeft een leerling zelf niets te doen. Individueel inschrijven kan via www.elzendaalcollege.nl/meeloopdagboxmeer of www.elzendaalcollege.nl/meeloopdaggennep.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen