KNVB gaat BeNeLiga verder onderzoeken

Print
KNVB gaat BeNeLiga verder onderzoeken

Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Ferdy Druijf, Albert Gudmundsson juichen na de 1-3 tegen Antwerp. Afbeelding: BSR Agency

De KNVB gaat een gezamenlijke profcompetitie voor Nederlandse en Belgische topclubs verder onderzoeken. Volgens de bond heeft de zogenoemde BeNeliga wel degelijk potentie.

De KNVB trekt die conclusie uit een eerste onderzoek van Deloitte. Dat consultancybedrijf werd ingeschakeld nadat vertegenwoordigers van Ajax, PSV, AZ, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht met hun collega’s van AA Gent, Club Brugge, KRC Genk, RSC Anderlecht en Standard Luik om de tafel waren gaan zitten. Ze bespraken de mogelijkheid om de kloof met de grootste vijf competities van Europa te verkleinen.

Lees ook: België heeft haast met BeNeLiga, Nederland totaal niet

Volgens de KNVB en de Belgische voetbalbond hebben de eerste resultaten bevestigd dat de nieuwe BeNeLiga ‘potentieel significant waardeverhogend is’.

Topclubs verwachten op lange termijn sterker te worden als ze wekelijks meer weerstand krijgen. Een gezamenlijke competitie biedt ook mogelijkheden meer inkomsten te generen. Door de beste clubs van beide landen tegen elkaar te laten spelen, ontneem je andere teams de gelegenheid om tegen de beste ploegen in actie te komen.

Er is bij de KNVB voldoende vertrouwen om over te gaan naar de tweede fase van het onderzoek. Nu wordt onder meer gekeken naar het competitieformaat en de effecten op de de eredivisie en Belgische competitie.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #12. Video: De Limburger