Honderden agenten gewond, 200 arrestaties bij protesten in Catalonië

Print
Honderden agenten gewond, 200 arrestaties bij protesten in Catalonië

Ongeregeldheden bij protesten in Barcelona. Afbeelding: Getty Images

Bij de protesten in Catalonië zijn deze maand 289 politiemensen gewond geraakt. Ook zijn meer dan tweehonderd arrestaties verricht, maakte een woordvoerster van de regering vrijdag bekend.

In de rijke kustregio ontstond deze maand grote onrust na de veroordeling van negen separatistenleiders. Die kregen jarenlange gevangenisstraffen opgelegd vanwege het illegale referendum over onafhankelijkheid in 2017. Betogers staken auto’ s en vuilnisbakken in brand. Ook gooiden ze stenen en molotovcocktails naar de politie. Die schoot met rubberkogels.

Bijgesteld

De Catalaanse hulpdiensten maakten eerder nog melding van 593 gewonden, onder wie 226 politiemensen. Dat aantal is nu naar boven bijgesteld. Dat komt volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken doordat ook agenten zijn behandeld in privéklinieken. Een separatistische organisatie zei deze week dat 579 mensen gewond zijn geraakt door politiegeweld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen