Basisschoolleerlingen Leudal koken voor klasgenoten, opa’s en oma’s

Print
Basisschoolleerlingen Leudal koken voor klasgenoten, opa’s en oma’s

Welk gerecht als smakelijkste de foodtruck verlaat? We zullen het gauw weten. Afbeelding: Kerngezond

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Kinderen uit de groepen 5 en 6 van de scholen uit Haelen, Neer, Roggel, Horn, Buggenum en Heibloem mochten de afgelopen weken meedoen aan een kookwedstrijd in het kader van de activiteit Lekker Leudal. Uit alle originele en gezonde gerechten die werden ingezonden, koos de jury per school een favoriet gerecht. Dinsdag 5 november volgt de proeffase. Dan zullen de winnende maaltijden bij de scholen in Roggel, Neer, Haelen en Horn in een echte foodtruck worden bereid.

Een echte chef-kok biedt de helpende hand bij het klaarmaken van de culinaire creaties. Als kers op de taart zullen de resultaten van de kooksessie door alle kinderen van het eigen leerjaar worden verorberd. Een prominente jury beoordeelt op haar beurt de bereide gerechten en wijst aan het eind van de dag namens heel Leudal een winnaar aan.

De kinderen die het winnende gerecht voor hun school hebben gemaakt, mogen als afsluiting van het Lekker Leudal traject met hun klasgenoten bij Ria Joosten Catering & Evenementen een diner verzorgen met hun eigen opa’s en oma’s en andere ouderen uit het dorp als tafelgasten. Samen met het ontvangen en bedienen van de gasten ontstaat zo een waardevolle ontmoeting tussen jong en oud.

Lekker Leudal is een initiatief van KERNgezond en Ria Joosten Catering & Evenementen. Het sluit naadlos aan op het traject KERNgezond Fris & Fruitig dat op de zes basisscholen in Leudal loopt. Stichting KERNgezond zet zich al sinds 2012 in om kinderen op basisscholen tot een gezondere leefstijl te inspireren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →