Zestiende Nacht der Zielen in Venlo

Print
Zestiende Nacht der Zielen in Venlo

Afbeelding: INGimage

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Stichting Prisma presenteert zaterdag 2 november de zestiende editie van de Nacht der Zielen. Het thema van dit jaar luidt ‘Op leven en dood’.

De Nacht der Zielen is bedoeld om stil te staan bij hen die ons ontvallen zijn. Dit gebeurt op een eigentijdse manier aan de hand van gesproken woord, muziek, verhalen en rituelen. Religie, cultuur en kunst worden op deze manier met elkaar te verbonden.

Lokale artiesten en tal van vrijwilligers brengen met religie, cultuur en kunst mensen bijeen om onze dierbare overledenen te herdenken. Een wandelroute voert bovendien langs diverse plekken van herinnering.

Startpunt is het monument van de Wereldvredesvlam (in het Julianapark, achter het Limburgs Museum). Van hieruit gaat de wandeling langs de familiekerk, het Rosarium en de St. Martinuskerk met als eindpunt het nieuwe Baken. Aan het programma werken onder anderen Sef Derkx en Herman Verwey mee. Aanvang 19.00 uur.

Als opmaat naar de Nacht der Zielen wordt vrijdag 1 november de film ‘Miele’ vertoond, rond de eigenzinnige Irene die terminaal zieken helpt in waardigheid te sterven door ze een inslaapmiddel toe te dienen. Aanvang 19.30 uur bij ’t Groenewold aan de Begijnengang in Venlo. Aansluitend is er een nabespreking. Entree: vrijwillige bijdrage.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →