Herinneringsboom als eerbetoon aan overleden vrijwilligers Openluchtmuseum de Locht

Print
Herinneringsboom als eerbetoon aan overleden vrijwilligers Openluchtmuseum de Locht

Afbeelding: Openluchtmuseum de Locht

Merselo / Melderslo -

Openluchtmuseum de Locht neemt zondag 3 november in het kader van de viering van Allerzielen officieel een herinneringsboom in gebruik. De herinneringsboom – gemaakt door de eigen smeden - is geplaatst bij de kapel van het museum.

De blaadjes van de boom zijn voorzien van de namen van de overleden vrijwilligers die zich meer dan tien jaar hebben ingezet voor het realiseren en in stand houden van Openluchtmuseum de Locht. De officiële openingshandeling bestaat uit het ophangen van deze blaadjes door familieleden van de overledenen.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur in de kapel op het terrein van het museum. Inloop vanaf 13.30 uur. Het Gregoriaans zangkoor Karolus Magnus uit Nijmegen zorgt voor de muzikale omlijsting. Na een woord van dank van museumvoorzitter Jan Hulsen zegent pastoor Peters de blaadjes van de boom. Nellie Lenssen leest bij de boom een toepasselijk gedicht voor. Mia Litjens, weduwe van de overleden oud-voorzitter van het museum, hangt vervolgens het eerste blaadje op. Als de overige nabestaanden ‘hun’ blaadje hebben ophangen, keert iedereen terug naar de kapel, waar het koor het Gregoriaanse Salve Regina ten gehore zal brengen. Na de plechtigheid volgt een nazit in het museumrestaurant met koffie, thee en vlaai.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →