Twee lichamen gevonden in Groningse bioscoop

Print
Twee lichamen gevonden in Groningse bioscoop

Afbeelding: Raymon Roersma / ProNews

De politie in Groningen heeft twee lichamen aangetroffen in de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in de binnenstad. De politie gaat uit van een misdrijf.

Het is onduidelijk wat er gebeurd is en wie de slachtoffers zijn, de politie onderzoekt de zaak maar gaat wel uit van een misdrijf. ,,We zijn op zoek naar getuigen”, meldt een woordvoerder. Het gaat om een bioscoop van de keten Pathé. Volgens een ondernemer in de straat is er veel politie aanwezig.

,,Er staan wel 5 politie-auto’s hier, en een ambulance. Het is allemaal afgezet”, vertelt een medewerker van een broodjeszaak naast de bioscoop: ,,Wat er gebeurd is, weten we ook niet. Maar het is heel heftig.” Volgens lokale media zijn de twee lichamen rond 09.20 uur vanochtend aangetroffen door medewerkers van de bioscoop. ,,Het is heel bizar”, zegt een eigenaar van een winkel tegenover de bios. ,,Dit heeft veel impact, het is hier normaal erg rustig. Iedereen is geschokt: wat kan hier gebeurd zijn?”

Parkeergarage

De lijken zijn gevonden in het bioscoopcomplex, maar ook de parkeergarage onder Pathé was afgesloten voor het onderzoek. Gebruikers van de parkeergarage kunnen inmiddels weer naar binnen, maar de bioscoop blijft de hele dag gesloten.

Controle

Hoe de slachtoffers in de bioscoop terecht zijn gekomen, is onduidelijk. Normaal gesproken controleert het personeel de zalen voor sluiting van het complex, het is onduidelijk of dat gisteren ook gebeurd is. De bioscoopketen reageert vooralsnog niet op vragen hierover. Wel heeft Pathé een kort statement geplaatst op Twitter waarin ze haar medeleven uit met de familie van de slachtoffers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →