Agent ‘gefopt’ met stickers van boerenprotest op zijn motor

Print
Agent ‘gefopt’ met stickers van boerenprotest op zijn motor

Afbeelding: BD

De politie is in verlegenheid gebracht door een foto die op internet circuleert. Daarop is een motoragent te zien die vrijdag bij het boerenprotest in Den Bosch aanwezig was.

Op zijn motor is een sticker geplakt met de boodschap: ‘Ik rem niet voor’..., gevolgd door een afbeelding van een klaverblad, verwijzend naar GroenLinks-leider Jesse Klaver.

De foto maakte nogal wat los op internet. Velen twijfelden aan de echtheid, maar de politie maakte zaterdagmiddag een einde aan die onzekerheid. ‘Op internet circuleert een foto van één van onze motoragenten tijdens de boerendemonstratie in Den Bosch gisteren’, laat de politie Oost-Brabant via Twitter weten. ‘Op zijn motor zijn stickers geplakt met boodschappen die wij nooit zouden steunen. Onze collega was zich op het moment van de foto niet bewust van de stickers.’

Poseren

Volgens de politie zijn de stickers op het windscherm van de motor geplakt terwijl hem gevraagd werd om te poseren voor een foto. ‘Dat deed hij nietsvermoedend, omdat de demonstranten ook buitengewoon meewerkten. Onze collega is kortom gefopt.’

De politie stelt dat de agent de stickers, ook een afbeelding met ‘Trots op onze boeren’ was op zijn motor geplakt, direct heeft verwijderd nadat hij ze opmerkte.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →