Fortuna beleeft eenvoudige avond tegen VVV: 4-1

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna heeft zaterdagavond een opvallend makkelijke zege geboekt op VVV. Aan de hand van Mark Diemers werd het 4-1 in Sittard.

Beide ploegen keken aanvankelijk de kat uit de boom en speelden de bal rustig rond. Kansen werden er niet gecreëerd, maar uit het eerste schot op goal was het meteen raak. Mark Diemers prikte de bal in de korte hoek binnen waarbij VVV-doelman Kirschbaum en de VVV-muur niet vrijuit gingen.

De 2-0 even later viel niemand aan te rekenen. Dit keer krulde Diemers de bal over de muur ruim buiten bereik van de keeper van de gasten. VVV kon daar bar weinig tegenover zetten. Een bijna onmogelijke bal van Soriano achter het standbeen die voorlangs ging was het enige gevaar.

Fortuna beleeft eenvoudige avond tegen VVV: 4-1
Foto: Ermindo Armino

Geen ommekeer

Na rust geen ommekeer. Sterker nog, binnen vijf minuten was het weer raak. Amadou Ciss haalde vanaf een meter of twintig hard uit met de 3-0 als gevolg. Ook nu gaf VVV geen antwoord. Pas nadat de 4-0 van Diemers werd afgekeurd, beet VVV een beetje van zich af.

Soriano en Opoku stuiten op Koselev, maar even later was het toch raak. Opoku kopte uit een corner raak. Fortuna was het even kwijt en VVV kreeg kleine kansjes op de 3-2. Die goal kwam er niet en toen Diemers even later vanaf elf meter alsnog zijn derde maakte was het duel definitief gespeeld.

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #12. Video: De Limburger