Video: Veel klachten over licht, geluid en trillingen door Chemelot

Print

Het fakkelen zaterdagavond. Video: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

In Geleen en wijde omgeving regent het zaterdagavond klachten over overlast door licht, geluid en trillingen vanaf het Chemelotterrein in Geleen.

Daar is chemiebedrijf Sabic al de hele week bezig met het opnieuw opstarten van naftakraker Olefins 4, na een grote onderhoudsbeurt.

Lees ook: Omwonenden Chemelot snakken na onrustige week naar rust

Sabic liet eerder deze week weten dat de overlast na het weekend voorbij is. Maar zaterdag kregen bewoners in de verre omtrek nog even de volle laag, blijkt uit reacties op social media.

Storing

Volgens een verklaring die Sabic zaterdagavond laat uitgaf, is er sprake van een storing bij het opstarten van Olefins 4. „Daarom wordt momenteel gefakkeld, waarbij naast licht- en geluidsoverlast ook sprake is van trillingen in de omgeving. SABIC doet er alles aan om het fakkelen tot een minimum te beperken en de opstartprocedure te hervatten”, laat het bedrijf weten.

Video: Veel klachten over licht, geluid en trillingen door Chemelot
Foto: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen