Gele vlag genegeerd: Verstappen nog niet zeker van poleposition

Print
Gele vlag genegeerd: Verstappen nog niet zeker van poleposition

Afbeelding: Getty

Max Verstappen is er nog niet helemaal zeker van dat hij zijn poleposition behoudt voor de Grote Prijs van Mexico.

De Limburger van Red Bull moet zich bij de stewards verantwoorden voor het negeren van gele waarschuwingsvlaggen in de slotfase van de derde kwalificatierace.

Lees ook: Max Verstappen verovert poleposition in GP Mexico

De Fin Valtteri Bottas crashte met zijn Mercedes in een ultieme poging de beste tijd tot dan toe te verbeteren. Die stond op naam van Verstappen. De Nederlander was zelf ook nog bezig een nog snellere ronde neer te zetten en raasde voorbij de kapotte bolide van Bottas, terwijl de gele vlaggen betekenen dat een coureur van het gas af moet.

Eerlijk

De Limburger vertelde tijdens de persconferentie open en eerlijk dat hij de gecrashte bolide van Bottas had gezien en tevens dat hij geen snelheid had verminderd. Voor de stewards was dat aanleiding alsnog onderzoek te doen en Verstappen om tekst en uitleg te vragen. Aanvankelijk hadden de commissarissen van de internationale autosportfederatie FIA geen aanleiding gezien werk van de kwestie te maken.

Geen gevaar

Verstappen zei verder dat hij geen gevaar zag in zijn actie. „Ik weet wel wat ik doe, anders zou ik geen Formule 1-wagen besturen. In de kwalificatie ga je ervoor. Als ze die rondetijd van mij willen schrappen, dan doen ze dat maar”, zei hij.

Verstappen verbeterde in de gewraakte ronde de tijd die hij vroeg in de derde kwalificatiesessie had neergezet. Dat was op dat moment al de beste tijd van allemaal en geen van zijn concurrenten wist daar onder te duiken.

F1 | Aankondiging + circuit GP MEXICO 2019. Video: De Limburger