Lezing rond besdragende planten in herfst en winter

Print
Lezing rond besdragende planten in herfst en winter

De skimmia, een van de fraaie besdragers van deze tijd. Afbeelding: Groei & Bloei

Groot Genhout / Hout-Blerick -

KMTP/Groei & Bloei afdeling Noord-Limburg houdt maandag 28 oktober een lezing rond besdragende planten. Van een aantal soorten is in de vorm van takken materiaal aanwezig om de bessen van dichtbij te kunnen bekijken. Publiek is welkom van 19.30 tot 21.30 uur in Activiteitencentrum Zalzershaof aan de Zalzerskampweg 64 in Hout-Blerick.

Bekende planten waar in het najaar bessen aan groeien zijn hulst, vlierbes, skimmia en vuurdoorn. Eigenlijk maken we in onze tuin veel te weinig gebruik van besdragende planten. Wie aandacht heeft voor de fraaie bessen die in dit jaargetijde op deze en andere planten verschijnen, kan het tuinseizoen tot ver in het najaar verlengen. Bij sommige planten blijven de bessen zelfs de hele winter aan de plant hangen. Pas als de plant in het voorjaar uit gaat lopen, vallen de bessen er af of worden ze door vogels opgegeten. De toegang bedraagt 5 euro per persoon.

Aanmelden is niet nodig. In de pauze vindt een loterij plaats met leuke prijzen voor groene vingers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen