Venray laat op gelijke hoogte met SSS’18

Print
Venray laat op gelijke hoogte met SSS’18

Koen Verlinden in duel met voormalig ploeggenoot Stan Venhuizen. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Overloon -

SSS’18 en Venray hebben dankzij een 1-1 gelijkspel allebei het eerste punt in de competitie behaald. De ploeg uit Overloon leidde tot een kwartier voor tijd, maar dankzij een goal van Niek Versteegen kwam Venray alsnog langszij.

Het is zo’n tien minuten voor aanvang van het duel een interessant vraagstuk in de bestuurskamer in Overloon: heeft SSS’18 in de competitie ooit gewonnen van Venray? Niemand weet het antwoord, maar SSS-bestuurslid Toine Verstraaten kan het zich niet herinneren.

Een klein uur later volgt in de rust het antwoord: nee. Hoop dat zondag 27 oktober 2019 een historische middag wordt, is op dat moment aan SSS-zijde dan ook volop aanwezig. De thuisploeg leidt op dat immers met 1-0. Het is het gevolg van een evenwichtige eerste helft, die gezapig start. Na een kwartier spelen krijgt de thuisploeg de eerste échte kans. Op aangeven van Ser van Es dribbelt Bas Joosten een Venray-verdediger voorbij, waarna hij de bal hoog over het doel poeiert. Tien minuten later is het wel raak. Stan Venhuizen kopt de bal binnen uit een corner: 1-0. Geleerd lijkt Venray vervolgens niet te hebben van die situatie, want nog voor rust krijgen Koen Voesten en wederom Venhuizen kopkansen om de voorsprong te verdubbelen.

Na rust is het Venray dat de klok slaat. Nadat Niek Versteegen en Stef van Dijck kansen hebben gemist, is het een kwartier voor tijd alsnog raak. De ingevallen Koen Verlinden, de afgelopen zes seizoenen nog actief bij SSS, zorgt er met een slim overstapje voor dat Niek Versteegen vrij komt. Versteegen schiet de bal vervolgens achter SSS-doelman Thomas Massop.

De gasten zetten SSS vervolgens nog nadrukkelijker met de rug tegen de muur, met kansen voor Aron Franssen en opnieuw Versteegen. Gescoord wordt er echter niet meer. Voor Verlinden was het een bijzondere middag: „Het is speciaal om weer even terug te zijn. Je kunt zien hoe lastig tegenstanders het in Overloon hebben, zeker als je op achterstand komt. We zeiden in de rust tegen elkaar dat we geduld moesten houden. Na rust gingen we opportunistischer spelen.” Geduld houden: Venray hoefde het gistermiddag dus maar even, in Overloon moeten ze het nog minstens tot 8 maart. Dan staan Venray en SSS wederom tegenover elkaar en kunnen de geelzwarten opnieuw op jacht naar de historische zege.