Weer storingen bij opstarten naftakraker Chemelot

Print
Weer storingen bij opstarten naftakraker Chemelot

Het fakkelen op Chemelot leidde deze week tot veel overlast. Afbeelding: Peter Schols

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Bij het opstarten van de naftrakraker op het terrein van Chemelot zijn zondagavond opnieuw storingen opgetreden.

Omwonenden ondervinden overlast van het fakkelen en het geluid dat daarmee gepaard gaat.

Chemelot meldt op de website dat zich bij het opstarten opnieuw ‘onvoorziene verstoringen hebben voorgedaan’. Er wordt gewerkt aan het verhelpen van de storingen, zodat de naftakraker weer volledig in bedrijf kan worden genomen, luidt de verklaring van Chemelot.

Chemelot bood eerder excuses aan voor de overlast zaterdagavond door een storing bij de naftakraker Olefins 4 van petrochemiebedrijf Sabic.

Lees ook: Excuses Chemelot, meer overlast door opstarten naftakraker niet uitgesloten

Het is onbekend hoelang de overlast voor de omgeving van Chemelot nog zal duren. De naftakraker is begin deze week opnieuw opgestart. Sinds die tijd ondervinden omwonenden overlast.

Lees ook: Omwonenden Chemelot snakken na onrustige week naar rust

Fakkelen bij Sabic, zaterdagavond. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen