Natuurwerkdag in de regio: help de natuur een handje vooruit

Print
Natuurwerkdag in de regio: help de natuur een handje vooruit

Help je een handje mee? Afbeelding: LandschappenNL

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Linne -

Stichting IKL houdt in samenwerking met alle groene organisaties in Limburg de Natuurwerkdag. Op meer dan 36 locaties kunnen natuurliefhebbers op zaterdag 2 november een dagje meewerken met lokale vrijwilligers die zich inzetten voor de leefomgeving van de zandhagedis, rugstreeppad, kleine ijsvogelvlinder en nog veel meer bijzondere soorten. Samen aan de slag om bomen en struiken te snoeien, poelen op te schonen of heideterreinen open te houden.

Tussen Linne en Sint-Odiliënberg gaat een nieuwe vrijwilligersgroep aan de slag die voortaan het onderhoud van het bosgebied oppakt om er een natuurlijker bos van te maken. In het bosgebied komt veel wilde kamperfoelie voor, de waardplant van de kleine ijsvogelvlinder die hier ook al is waargenomen.

Aan het NS spoor net voor de Brabantse grens in Weert werken vrijwilligers aan het orchideeënrijkste stuk van Limburg. Dit natuurgebied waar ook bijzondere vlinders voorkomen is meter voor meter gevormd door de vrijwilligers die hier de laatste 35 jaar honderden uren met de zeis hebben gewerkt.

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag. Aanmelden kan online.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen