Video: Lex Uiting gaat uitdaging Trijntje Oosterhuis aan: ‘Duet in dialect of ABN?’

Print

Video: Instagram Lex Uiting

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

„Trijn, ik doe met je mee. Ik durf het aan”, zegt de Venlose zanger Lex Uiting in een reactie op de uitdaging van zangeres Trijntje Oosterhuis. De zangers staan vrijdag op de bühne in poppodium Grenswerk in Venlo. Oosterhuis nodigde Uiting uit om samen met haar een duet te zingen.

„Trijntje, Trijntje, Trijntje Oosterhuis. Lex Uiting hier. Ik zag je bericht voorbijkomen op Facebook en Instagram of ik mee wilde doen aan de ‘Wereld zonder Jou’-challenge. Of ik mét jou in duet wil gaan volgende week in het Zuuje”, begint de video die de Venlonaar zondag op Instagram plaatste.

Volgens Uiting is het nummer Wereld Zonder Jou de crème de la crème binnen de nederpopgeschiedenis. Het razend populaire lied kwam in 1996 uit en Oosterhuis zong het in duet met Marco Borsato. „Het is retehoog. Ik heb er letterlijk twee nachten niet van geslapen, maar ik heb een beslissing genomen”, laat hij weten. De oud-stadsprins gaat samen met de Mokumse zangeres het lied ten gehore brengen.

Dialect of ABN?

Uiting worstelt alleen met een vraag. „Ga ik een hertaling maken in het dialect? Of ga ik hem gewoon origineel zingen zoals Marco hem ooit met jou zong?”, zegt hij in de video. Hij vraagt zijn volgers om hulp. Het merendeel reageert enthousiast dat het duet in het dialect moet. ‘1000% dialect’, vindt John Ewbank, de schrijver van Wereld Zonder Jou.

„Ik zie je vrijdag en ik ga alvast oefenen. Haije!”, sluit Uiting af.

Bekijk ook: Trijntje Oosterhuis daagt Lex Uiting uit tot duet

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →