Wandeling naar kasteelruïne Bleijenbeek

Print
Wandeling naar kasteelruïne Bleijenbeek

De opgeknapte kasteelruïne Bleijenbeek in Afferden is onder begeleiding toegankelijk. Afbeelding: Henk Heijligers

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Landgoed Bleijenbeek in Afferden geniet bekendheid in de regio. Tegenwoordig biedt het landgoed een aangenaam verblijf. Dat was anders toen eeuwen geleden veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het scepter zwaaide op het eens statige kasteel. Tijdens een excursie vertellen gidsen op zondag 10 november over de roemruchte historie van kasteel Bleijenbeek.

Kasteel Bleijenbeek is tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er een ruïne is ontstaan. Begin deze eeuw zijn de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk gemaakt.

Op zondag 10 november start om 10.00 uur een excursie naar kasteelruïne Bleijenbeek. De excursie start vanaf Paviljoen Bleijenbeek aan Bleijenbeek 14 in Afferden. De excursie duurt circa twee uur. De deelnamekosten bedragen 6 euro per persoon. en de kosten bedragen € 6,- per persoon. Tickets zijn verkrijgbaar via www.limburgs-landschap.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen