Niet de straat op met Jay, maar de ruimte in met Jay

Print
Niet de straat op met Jay, maar de ruimte in met Jay

Afbeelding: Samsung / De Limburger

Deze keer stuurden we Jay niet de straat op, maar we stuurden hem de ruimte in! Hoe dan? Nou, De Limburger mocht meedoen met de actie ‘SpaceSelfie’ van Samsung.

De organisatie viert 50 jaar van haar technologische innovaties en lanceerde (letterlijk) de campagne ‘SpaceSelfie’. Als 1 van de 10 Nederlandse partners mocht De Limburger meedoen aan de campagne.

Hogedrukballon op de rand van de ruimte

Het bedrijf stuurde een hogedrukballon, ter grootte van 10,5 meter bij 18 meter, mét een van hun telefoons de stratosfeer in op de rand van de ruimte. De ballon werd gelanceerd vanaf een lanceerplatform in South-Dakota in de VS tot op 20 kilometer hoogte. De telefoon bleef daar 200 uur lang hangen.

Vanaf aarde selfies uploaden

De ballon heeft een speciale laadbak, die gevoed wordt door zonne-energie, waarin de telefoon gemonteerd zit. Vanaf de grond konden selfies naar de telefoon geüpload worden. Zodoende kregen wij de kans om Jay de ruimte in te sturen. Vervolgens kregen wij deze foto van Jay in de ruimte terug:

Niet de straat op met Jay, maar de ruimte in met Jay

Ballon neergestort

De ballon die door Samsung voor deze actie werd gebruikt is zaterdag neergestort nabij een boerderij op het platteland van de Amerikaanse staat Michigan. Samsung laat in een verklaring aan NBC News weten dat het apparaat als gevolg van weersomstandigheden te vroeg landde in de Verenigde Staten.

Niet de straat op met Jay, maar de ruimte in met Jay
De neergestorte ballon Foto: NBC News screenshot