FNV dreigt met acties om cao ProRail

Print
FNV dreigt met acties om cao ProRail

Afbeelding: ANP

Medewerkers van ProRail dreigen met acties die het treinverkeer kunnen ontwrichten. Leden van FNV hebben volgens de bond massaal het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao verworpen.

FNV wil in de cao voor anderhalf jaar afspraken over 5 procent meer loon en maatregelen om de werkdruk te verlagen. Die laatste eis is ingewilligd door ProRail, maar het loonbod blijft steken op gemiddeld 3,2 procent per jaar. „Dat is net een 0,5 procentpunt meer dan de inflatie. Dat vinden onze leden echt veel te weinig”, zegt bestuurder Huub van den Dungen.

FNV wil opnieuw om de tafel met spoorbeheer ProRail, die verantwoordelijk is voor onder meer onderhoud van het spoor. Als dat niet gebeurt, worden acties volgens de vakbond onvermijdelijk. „Uiteraard hopen we die te voorkomen. Acties bij ProRail hebben namelijk een grote, maatschappelijke impact.”

Onder de ProRail-cao vallen ruim 4500 medewerkers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen