Zeg het maar...

Heerlen Jazzt met ruimte voor experiment, moderne en traditionele vormen

Print
Heerlen Jazzt met ruimte voor experiment, moderne en traditionele vormen

Afbeelding: Harry Heuts

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

De twaalfde editie van Heerlen Jazzt vindt voornamelijk in november plaats. Secretaris Jo Dautzenberg denkt alweer vooruit.

Hoe ziet de organisatie uit?

„Het bestuur bestaat uit vier personen. Daarnaast heb je een werkgroep, waarbij iedereen een eigen ‘veld’ heeft. Van musici tot en met het Parkstad Limburg Theater. Alle projecten komen bijeen onder één paraplu. Het bestuur is de aanjager van plannen en projecten, die vervolgens qua uitvoering worden overgenomen. Op die manier groeit het evenement steeds verder.”

Hoe ben je als bestuurslid erin gerold?

„In 1982 was ik betrokken bij de totstandkoming van de Oefenbunker in Landgraaf. Als tv-producent heb ik veel te maken gehad met het Heerlense culturele veld. Daardoor is de persoonlijke betrokkenheid best groot.”

Je denkt altijd een stap verder?

„Klopt. Belangrijk is de ‘Next Generation’, oftewel de initiatieven om jongelui bij het evenement te betrekken. Dit jaar proberen we ook om verbindingen te leggen met de Vijf Pleintjes, Heerlen Mijn Stad en Maankwartier. De bedoeling is om dat in 2020 uit te bouwen.”

Wanneer is de aftrap van het evenement?

„Vandaag, 29 oktober, is om 20.00 uur de kick off in Cultuurhuis Heerlen, een van onze toplocaties. Op het programma staan het project Betula van Germaine Sijstermans en Under the Surface. Vast onderdeel van Heerlen Jazzt is komende zondag - eveneens in het Cultuurhuis - de Jazz Kirmes. Een breed scala aan jazzvormen passeren op diverse podia in kermisachtige sfeer. Er is ruimte voor kennismaking met experiment, moderne jazz en traditionele vormen. Dit doen we samen met SLIM.”

Dit jaar staat Frank Zappa centraal?

“Vanaf 29 november is het Mosae Zappa weekend in de Oefenbunker in Landgraaf en 30 november begint om 20.30 uur Dweezil Zappa in het Parkstad Limburg Theater.”

Programma: www.heerlenjazz.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen