Lezing over Stein tijdens de Tweede Wereldoorlog

Print
Lezing over Stein tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de verbreding van het Julianakanaal in 2016 stuitte men tegenover kasteel Elsloo op de restanten van kazemat S-53. Afbeelding: Roger Dohmen

Elsloo / Stein -

Guus Peters geeft vrijdag 1 november om 19.30 een lezing over Stein tijdens de Tweede Wereldoorlog in Multifunctionele Ruimte Hoppenkamp.

In 2018 gaf Harry Rouvroye uit Elsloo een uitgebreide presentatie over de gebeurtenissen en het leven in Elsloo tijdens de tweede Wereldoorlog . Het lag in de bedoeling dat deze lezing in 2019, het jaar waarin we vieren dat Stein 75 jaar geleden bevrijd werd van de Duitsers, door Harry herhaald zou worden. Helaas overleed Harry korte tijd na zijn lezing. Het is daarom dat de werkgroep ‘75 jaar bevrijding’ van de gemeente Stein, Guus Peters heeft verzocht om op basis van de overgeleverde presentatie en archieven van Harry Rouvroye een lezing over de Tweede Wereldoorlog in de hele gemeente Stein te verzorgen.

Guus Peters heeft het verhaal van Harry nader uitgewerkt en vastgelegd voor de toekomst, in een bijzondere Power Point presentatie. Naast het belichten van het dagelijkse leven gedurende de bezetting in Elsloo, Stein, Urmond en Berg aan de Maas, besteedt Guus ook aandacht aan het voorspel van de Tweede Wereldoorlog, de inval en bevrijding van de Maaskant.

De entree is gratis.