Kinderen kunnen voorlezen aan Nena de hond in bibliotheken Venray en Horst

Print
Kinderen kunnen voorlezen aan Nena de hond in bibliotheken Venray en Horst

Om voorlezen makkelijker en vooral leuker te maken kunnen kinderen komen voorlezen aan Nena de voorleeshond. Afbeelding: Getty Images

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray -

Onder de naam ‘Kwispellezen’ kunnen kinderen komen voorlezen aan Nena de voorleeshond. Nena is met haar baasje Romy Hutten in november te gast bij BiblioNu in Horst en Venray.

Op donderdag 7 en 21 november is Nena in de Bibliotheek Venray en op donderdag 14 en 28 november in de Bibliotheek Horst. Telkens van 14.30 tot 15.30 uur. Het voorlezen is voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Aanmelden via jeugd@biblionu.nl. Leren lezen is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend en gemakkelijk. Vooral het hardop voorlezen zorgt vaak voor angst en schaamte. Om het voorlezen makkelijker en vooral leuker te maken kunnen kinderen komen voorlezen aan Nena de voorleeshond. De Australian Shepherd is dol op kinderen. Een veelzijdig hondje met energie voor 10. Maar ze houdt ook van knuffelen, en dan het liefst op schoot. Door de aanwezigheid van Nena voelen kinderen zich meer op hun gemak omdat de hond niet oordeelt of veroordeelt. Ze accepteert de kinderen zoals ze zijn. Nena geeft geen commentaar en laat het kind zelf het leestempo bepalen. Het maakt de situatie luchtiger en ontspannen en haalt de druk van het voorlezen af.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen