Mogelijk nog meer vertraging proces Wilders

© ANP

De rechtszaak tegen Geert Wilders loopt mogelijk nog meer vertraging op. Voor de zoektocht op het ministerie van Justitie en Veiligheid naar informatie over de zaak die over het hoofd is gezien, neemt minister Ferd Grapperhaus tot de kerstvakantie de tijd, of nog langer „indien nodig”.

Redactie

Het gerechtshof had eerder deze maand het hoger beroep tegen Wilders in het ‘minder Marokkanen’-proces uitgesteld tot 9 december om eerst geïnformeerd te worden over „aanvullende stukken die betrekking kunnen hebben op de vervolgingsbeslissing” van de politicus. Het hof heeft het Openbaar Ministerie opgedragen om alle stukken toe te voegen aan het proces-verbaal.

Wilders denkt dat toenmalig justitieminister Ivo Opstelten er bij het OM op heeft aangedrongen hem te vervolgen en dat is niet toegestaan. De documenten die hij boven water heeft gehaald om dat te bewijzen, hebben ook andere partijen in de Kamer aan het twijfelen gebracht. Zowel Grapperhaus als het OM houdt vol dat van bemoeienis geen sprake was, maar de minister laat voor alle zekerheid onderzoeken of er niets aan zijn aandacht is ontsnapt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal