Mogelijk nog meer vertraging proces Wilders

Print
Mogelijk nog meer vertraging proces Wilders

Afbeelding: ANP

De rechtszaak tegen Geert Wilders loopt mogelijk nog meer vertraging op. Voor de zoektocht op het ministerie van Justitie en Veiligheid naar informatie over de zaak die over het hoofd is gezien, neemt minister Ferd Grapperhaus tot de kerstvakantie de tijd, of nog langer „indien nodig”.

Het gerechtshof had eerder deze maand het hoger beroep tegen Wilders in het ‘minder Marokkanen’-proces uitgesteld tot 9 december om eerst geïnformeerd te worden over „aanvullende stukken die betrekking kunnen hebben op de vervolgingsbeslissing” van de politicus. Het hof heeft het Openbaar Ministerie opgedragen om alle stukken toe te voegen aan het proces-verbaal.

Wilders denkt dat toenmalig justitieminister Ivo Opstelten er bij het OM op heeft aangedrongen hem te vervolgen en dat is niet toegestaan. De documenten die hij boven water heeft gehaald om dat te bewijzen, hebben ook andere partijen in de Kamer aan het twijfelen gebracht. Zowel Grapperhaus als het OM houdt vol dat van bemoeienis geen sprake was, maar de minister laat voor alle zekerheid onderzoeken of er niets aan zijn aandacht is ontsnapt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen