iPhone 5-gebruikers opgelet: telefoon onbruikbaar zonder update

Print
iPhone 5-gebruikers opgelet: telefoon onbruikbaar zonder update

Afbeelding: EPA

Bezitters van een iPhone 5 opgelet: het toestel is na 3 november onbruikbaar, tenzij je een update installeert. Gebruikers die dat weigeren, kunnen niet meer het internet op.

Het toch wel fossiele toestel – de iPhone 5 kwam uit in 2012 – verliest op 3 november alle ondersteuning voor onder andere de App Store, Maps en andere online Apple-diensten. Websites bezoeken is ook onmogelijk. Met het installeren van de update zijn alle problemen opgelost.

Apple heeft mensen met een iPhone 5 op de hoogte gebracht door middel van een pushbericht. De telefoon wordt overigens officieel niet meer verkocht, maar is nog wel veel te vinden als refurbished toestel. Vergeet je vóór 3 november de update te installeren? Dan kun je je telefoon aan een computer met iTunes hangen om de update alsnog door te voeren.

De techgigant heeft een gespecialiseerde webpagina in het leven geroepen om mensen te ondersteunen. Die vind je hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen