Aanplant van leilinden op plek Jozef Arbeiderkerk

Print
Aanplant van leilinden op plek Jozef Arbeiderkerk

De werkzaamheden op het terrein Jozef Arbeiderkerk. Afbeelding: gemeente Simpelveld

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Op de Huls, waar vroeger de Jozef Arbeiderkerk stond, werken de buurt en de gemeente samen aan de nieuwe inrichting van het terrein. Met de aanplant van leilinden worden de contouren van de voormalige kerk weer zichtbaar gemaakt.

Buurtbewoners maken op deze plek een monument dat een blijvende herinnering wordt aan de gesloopte kerk. In het monument worden enkele elementen gebruikt die bij de sloop van het gebouw bewaard zijn gebleven. Dit zijn de onder andere de kerkklok, glas in lood raam en het kruis.

In oktober is de fundering voor het monument gestort en de houtconstructie geplaatst waarlangs de leilinden moeten gaan groeien. Aansluitend wordt begonnen met de bouw van het monument.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen